


Pikamunkit – nostata vappuherkut leivinjauheella
1 h 0 min
Pikamunkit pelastavat silloin, kun kiire vappurientoihin on jo kova! Mutta voiko leivinjauheella valmistetuista munkeista tulla oikeasti hyviä? No kyllä voi – sen todistaa tämäkin resepti!
Reseptin ainekset
20 kpl
Pikamunkkien taikina
2 kpl
kananmunaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
2,5 dl
täysmaitoa
50 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
öljyä paistamiseen
Pikamunkit valmistuvat näin:
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja maito.
- Lisää voisula seokseen.
- Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita hyvin.
- Kaada jauhot nesteeseen ja vatkaa nopeasti tasaiseksi massaksi. Leivinjauhe alkaa muodostamaan ilmakuplia taikinaan ja sitä ei pidä sekoittaa enää.
- Kuumenna öljy 180 asteiseksi teräskattilassa.
- Lusikoi taikinaa kuumaan öljyyn. Voit kastaa lusikkaa kattilassa, jolloin taikina irtoaa siitä paremmin.
- Paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja nosta ne talouspaperin päälle.
- Pyörittele pikamunkit lämpiminä sokerissa.
Vinkki!
Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä herkullinen munkkiresepti, jolla pyöräytät varmasti vapun parhaat munkit!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat