Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pikamunkit – nostata vappuherkut leivinjauheella

1 h 0 min

Pikamunkit pelastavat silloin, kun kiire vappurientoihin on jo kova! Mutta voiko leivinjauheella valmistetuista munkeista tulla oikeasti hyviä? No kyllä voi – sen todistaa tämäkin resepti!

26.4.2016
Reseptin ainekset
20 kpl
Pikamunkkien taikina
2 kpl
kananmunaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
2,5 dl
täysmaitoa
50 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Pikamunkit valmistuvat näin:

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja maito.
  2. Lisää voisula seokseen.
  3. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita hyvin.
  4. Kaada jauhot nesteeseen ja vatkaa nopeasti tasaiseksi massaksi. Leivinjauhe alkaa muodostamaan ilmakuplia taikinaan ja sitä ei pidä sekoittaa enää.
  5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi teräskattilassa.
  6. Lusikoi taikinaa kuumaan öljyyn. Voit kastaa lusikkaa kattilassa, jolloin taikina irtoaa siitä paremmin.
  7. Paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja nosta ne talouspaperin päälle.
  8. Pyörittele pikamunkit lämpiminä sokerissa.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä herkullinen munkkiresepti, jolla pyöräytät varmasti vapun parhaat munkit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt